Premi Nobel

Saps qui va ser Alfred Nobel? Quina relació té aquest nom amb els Premis Nobel? Amb aquesta entrada t'explicaré la seua història. Continua llegint per aprendre més!

Alfred Nobel fou un químic i enginyer suec. És famós per un dels seus invents: la dinamita. Com que els seus invents es podien emprar per fer mal a algú, Alfred Nobel es sentia culpable. Per això, va decidir especificar al seu testament que una part de la seua fortuna s'haurà d'emprar per premiar aquelles persones que aconsegueixen el millor benefici de la humanitat en els camps de la física, la química, la fisiologia o la medicina, la literatura i la pau. D'aquesta manera, gràcies a ell, s'entreguen anualment aquests premis per a tots aquells que fan avanços, descobriments o contribucions notables a la humanitat. D'aquests premis, el que està més relacionat amb la investigació en biologia és el premi Nobel de fisiologia, així que parlarem una mica més d'aquest, ací tens alguns dats interessants:
  • Entre 1901 i 2017, han sigut premiat 108 investigadors amb el Premi Nobel de Medicina-Fisiologia. D’aquests 108, 2 eren espanyols i 39 dones. Els 2 espanyols que van rebre aquest premi van ser Cajal i Severo Ochoa.
  • El premiat més jove tenia 32 anys que va rebre el premi. Fou Frederick G. Banting, al 1923 pels descobriment de la insulina. 
  • El premiat més major, d’altra banda, fou Peyton Rous. Va ser premiat el 1966 pel descobriment de virus inductors de tumors.

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

El cicle cel·lular

La meiosis

La mitosis