La cèl·lula eucariota vegetal

Mitjançant aquesta entrada aprendràs les característiques de les cèl·lules eucariotes vegetals. Com hem vist a altres entrades, les cèl·lules eucariotes poden classificar-se en dos grans tips: animals i vegetals. Les característiques de les cèl·lules eucariotes animals es troben a l’entrada anterior. Són molt importants a l’hora de parlar de la cèl·lula eucariota vegetal perquè moltes són comuns.

La cèl·lula eucariota vegetal, com la animal, té un nucli ben diferenciat, una membrana plasmàtica, centrosoma i citoesquelet, reticle endoplasmàtic (llis i rugós) i lisosomes.

Quins són els orgànuls característics de les cèl·lules eucariotes vegetals? Parlarem de tres principals: els cloroplasts, les vacuoles grans i la paret cel·lular.


  • Cloroplasts. Són els orgànuls encarregats de la fotosíntesi. Aquests orgànuls són molt importants i molts característics d’aquests tipus cel·lular. Són els que donen el color verd a les plantes i, a més a més, la seua font d’energia!

  • Grans vacuoles. Emmagatzemen substàncies i estan relacionats amb la nutrició i la regulació de la quantitat d’aigua i sals de la cèl·lula. Ves amb compte! Són característiques de les cèl·lules eucariotes vegetals perquè són més abundants i grans en les vegetals que en les animals però les cèl·lules animals també poden tenir vacuoles.

  • Paret cel·lular. Manté la forma de la cèl·lula. Si et recordes, algunes cèl·lules procariotes també tenien paret cel·lular, però no les eucariotes animals.

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

El cicle cel·lular

La meiosis

La mitosis